Menu Sluiten

Romonta verhuist in 2024 naar Katwijk aan Zee

Romonta BV zal in de eerste helft van 2024 gaan verhuizen naar Katwijk aan Zee. Vybros Capital Partners, een dynamisch investeringsfonds met een lange termijn horizon, heeft bedrijfscomplex gelegen aan de Lageweg 36 en de Nijverheidsstraat 18 te Katwijk gekocht.

Het complex ligt op bedrijventerrein ’t Heen in Katwijk en heeft een totale bedrijfsoppervlakte van 19.514 m², gelegen op een perceel van 28.827 m².

Vybros Capital Partners zal haar portfoliobedrijf Romonta gaan huisvesten in Katwijk. Romonta is, net zoals haar Belgische zusterbedrijven StuMaCo en IntoCon, actief in de machinebouw voor de voedingsindustrie. Dankzij de verhuizing zal Romonta haar capaciteit gaan verdrievoudigen. De bedrijfsoppervlakte Romonta zal circa 7.200 m² bedragen. Bijgevolg zullen de ongebruikte delen van het bedrijfscomplex opnieuw te koop/te huur aangeboden worden.

Marco Peters, Operationeel Directeur van Romonta: “De verhuizing naar Katwijk levert voor Romonta enorme mogelijkheden op. Ruimte was op onze locatie in Cruquius de laatste jaren echt een beperkende factor. Naast de ruimte die we met deze stap tot onze beschikking hebben gekregen, zullen ook een aantal belangrijke investeringen worden gedaan in het machinepark om uiteindelijk vanuit de nieuwe locatie onze klanten nog beter te bedienen. Ik ben erg dankbaar voor het vertrouwen wat de nieuwe van de nieuwe aandeelhouders in Romonta hebben. Voor onze mensen biedt deze ontwikkeling veel perspectief. Romonta krijgt hiermee echt de ruimte voor verdere groei. De komende tijd zullen we ook inzetten op werving van nieuwe medewerkers in de regio Katwijk, om onze groeiambitie te kunnen invullen”. 

Komende maanden zal de locatie verder worden ingericht en naar verwachting zal eind Q1, 2024 / begin Q2, 2024 de daadwerkelijke verhuizing naar Katwijk plaatsvinden.