Menu Sluiten

Overname Romonta door IntoCon en StuMaCo

Romonta BV is overgenomen door Belgische sectorgenoten IntOcon en StuMaCo. Nog geen 3 maanden eerder kondigden deze vooraanstaande West Vlaamse machine- en installatiebouwers voor de voedingsnijverheid, een strategische samenwerking aan. Met de overname van het kerngezonde Romonta BV wordt een majeure stap op de Nederlandse markt gezet.

Romonta is een referentie in de sector en past perfect in onze doorgedreven strategie om klanten optimaal van dienst te zijn, ook bij hun internationale expansie”, zegt Lode De Boe, CEO van de bedrijvengroep. “De complementariteit met onze twee West-Vlaamse bedrijven ligt onder andere in de expertise van het team van Romonta in het ontwerpen van machines en installaties die door een modulair ontwerp geschikt zijn voor overzees (container) transport, wat essentieel is om op kosten-efficiënte wijze en zonder schade, klanten in alle werelddelen te bedienen. Verder brengt de Amsterdamse parel een verbreding van sectorspecialisme met zich mee.”

Marco Peters, Operationeel Directeur van Romonta BV: “Voor Romonta brengt de overname veel groeikansen met zich mee. Door de specifieke kennis van de bedrijven te bundelen en samenwerking binnen de groep verder te ontwikkelen betekent dit dat wij onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn. Daarnaast zal de overname ook nieuwe mogelijkheden bieden op het gebied van investeringen in ons machinepark, wat ons flexibeler maakt en we beter kunnen inspelen op vragen uit de markt en daarbij de hoogwaardige kwaliteit kunnen leveren die onze klanten gewend zijn van Romonta.”

De medewerkers van de drie bedrijven blijven elk in hun gekende omgeving actief. “Project gedreven bedrijven kennen soms pieken en dalen in bezetting en door een groter geheel te vormen, kan er beter tegemoet gekomen worden aan de gevraagde levertermijnen. Ook worden grotere projecten minder riskant en kunnen ze gemakkelijker verwerkt worden dankzij de grotere engineering capaciteit en gedeelde expertise. De financiële stabiliteit van de inmiddels stevige machinebouwgroep biedt ook aan klanten, leveranciers en zeker ook financiële en bancaire partners een nog grotere zekerheid in de samenwerking. In de uitdagende en onzekere tijden van vandaag kiezen bedrijven voor financieel gezonde leveranciers. Zeker wanneer er zoals in de maatwerk machinebouw levertermijnen zijn van 6-9 maanden, is een financiële robuustheid van groot belang.”